In de omgeving van de recreatiewoning ligt op 200 meter afstand het landgoed Verwolde, met zijn vele bewijzerde wandel- en fietspaden.
Het landgoed bestaat uit veel bos en landerijen, ook bezit het landgoed diverse boerderijen, die te herkennen zijn aan dezelfde kleurschildering op de raamluiken.

 

Het middelpunt van het landgoed is Huis Verwolde. Een bezichtiging is zeer de moeite waard.
In 1775 besloot de toenmalige eigenaar van de Heerlijkheid Verwolde, Frederik Willem van der Borch, een geheel nieuw huis te laten bouwen in plaats van de oude. Sindsdien is Verwolde door de Van der Borchs vrijwel onveranderd bewoond gebleven.
Pas in 1926 vond er een ingrijpende verbouwing plaats. Het echtpaar Van der Borch-Voute liet toen een forse hoektoren bouwen, waardoor het huis een kasteelachtige allure kreeg.

In 1977 droeg de familie van de Borch Huis Verwolde over aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, op voorwaarde dat het huis een openbare culturele bestemming zou krijgen. In de zomer van 1982 was Huis Verwolde in zoverre gerestaureerd en gemeubileerd dat het voor het publiek kon worden opengesteld.

 

Dichtbij Huis Verwolde staat de Dikke Boom.
Deze eik is waarschijnlijk de dikste eik van Nederland, met een stamomvang van 7,60 meter en een hoogte van 25 meter.
Uit onderzoek is gebleken dat de eik een leeftijd heeft tussen de 450 en 500 jaar.
Er is een wandelpad naar de Dikke Boom van ongeveer 2 kilometer, die ook geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Luister het liedje over deze Dikke Boom van Annie M.G. Schmidt: link

 

Het dorp Laren ligt op circa 4 km.
In Laren zijn 3 restaurants, een snackbar, een warme bakker, een slager, een supermarkt, een openlucht-zwembad en een grote disco/dancing (niet elk weekend geopend).
Elke donderdagmorgen is er een mini-markt.


 

Directe omgeving

  • Landgoed Verwolde is een uitstekend gebied om te wandelen en fietsen. Er zijn wandel- en fietsroutes aanwezig in de accommodatie. Mogelijkheid tot fietsverhuur is in het dorp Laren bij Goossens. Informatie is bij de beheerder op te vragen.
  • De gemeente Lochem heeft 9 kastelen en landhuizen, waarvan alleen Huis Verwolde open is voor publiek.
  • Op 100 meter is er een visgelegenheid (wel visvergunning nodig).
  • Beleefboerderij De Kleine Carrousel ligt op 800 meter van Verwoldsehof.
  
 

Uitstapjes in de buurt:

 
Voor meer tips en informatie in de nabije omgeving kunt u kijken op VVV Lochem en op Toeristen belang Laren. en Achterhoek.nl.

In de eerste week van augustus vindt jaarlijks de Achterhoekse Fietsvierdaagse plaats in Laren. Dit evenement is het op één na best bezochte vierdaagse van Nederland.

Plaatsen in de regio: